PETER SAS ARCHITECTEN   informatie projecten
 <  >
     
                     
Hommeles ROC Flevoland Almere   Hommeles ROC Flevoland Almere   Hommeles ROC Flevoland Almere   Hommeles ROC Flevoland Almere
             
>
       
Hommeles ROC Flevoland Almere     Hommeles is de naam voor het Annie M.G. Schmidt College van het ROC Flevoland. Het werk van Annie M.G. Schmidt is een inspiratiebron voor dit leerwerkbedrijf. Hommeles / Annie M.G. Schmidt College is een combinatie van een leerwerkbedrijf en cultuurhuis. Binnen de opleiding van het ROC is de leerwerkplek een nabootsing van de realiteit zodat de leerlingen onder leiding van docenten zich al doende de leerstof eigen maken. De afdeling Horeca en Toerisme heeft nu een heus restaurant in een paviljoenachtige aanbouw, dat samen met de keuken en kantine één grote oefenruimte is voor koken, bestellingen opnemen en serveren. De leerlingen helpen mee met het maken van lunches die in de kantine worden verkocht.
De afdeling Media, Reclame, Kunst en Cultuur heeft nu de beschikking over een levensecht geoutilleerd theater. De afdeling Bookers leert de studenten reserveringen voor het restaurant op te nemen en evenementen te plannen.
     

opdrachtgever
ROC Flevoland

constructeur
Ingenieursbureau Boorsma
aannemer
Bouwbedrijf Barten  Driebergen
installateur E
Hollander techniek Almere

installateur W
Hollander techniek Almere

interieurbouwer
Horequip Steenwijk


opdracht 2008
oplevering 2010

oppervlakte 890 m²

medewerkers
Peter Sas
Kees van Nunspeet
Erol Gözmen
Eline van de Haterd